top of page
Varol Report

CHP lideri Özel: “Kürtlere Türkiye Cumhuriyeti devletinin sahibi olmayı teklif ediyorum”



CHP lideri Özel, Kürt sorununun çözümünün ancak TBMM çatısı altında, tüm partilerin ve toplumsal kesimlerin katılımıyla, şeffaf ve hesap verebilir bir süreçle mümkün olabileceğini vurguladı.


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanı Özgür Özel, Salı günü parti grup toplantısında aynı gün içinde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli’nin İmralı Cezaevi'nde bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan ile ilgili açıklamalarına dair yanıt verdi.


"Hodri meydan" diyerek Bahçeli'nin Öcalan'a Meclis'e gelerek örgüte silah bırakma çağrısı yapması çağrısına dair konuşan Özel, "Ben de el yükseltiyorum, Kürtlere Türkiye Cumhuriyeti devletinin sahibi olmayı teklif ediyorum" ifadelerini dile getirdi.


Bahçeli'nin bu yaklaşımını da eleştiren Özel, bu tür girişimlerin toplumsal mutabakat olmadan sonuç vermeyeceğini belirtti.


"Görülüyor ki kapalı kapılar ardında bir takım müzakereler, yürütülüyor. TBMM'nin yetkisinde olan bir af, Bahçeli'nin kendi iradesiyle başka hiçbir şeye gerek olmadan 'Tecrit kaldırılsın, Öcalan Meclis'e gelsin. Ona yan salonda bir kürsü verelim, örgüte silah bırakma çağrısı yapsın'... Bütün sorunlar bitmiştir, başka bir şeye gerek yoktur diyen bir dille karşı karşıyayız."


Comments


Copyright©
bottom of page