top of page
Varol Report

Cumhurbaşkanlığı kabinesi bugün toplanıyor. Ana gündem maddeleri belli oldu.



Kabine toplantısının ana gündem maddeleri ekonomi ve İsrail'in Gazze ve Beyrut saldırıları olacak. Toplantının ardından her zaman olduğu gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarda bulunacak.


Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, 3 haftalık aranın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak. Toplantının saat 15.00'te başlaması öngörülüyor.


Beştepe'de gerçekleşecek toplantının ana başlıkları, İsrail'in Gazze'den sonra Lübnan'ı hedef alan saldırıları ve Ekonomi başlığında Orta Vadeli Program kapsamındaki hedefler olacak.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için gittiği ABD’deki görüşme, kabul, temas ve ziyaretleriyle ilgili Kabine üyelerini bilgi verecek.


Terörle mücadele, yurt içinde ve sınır ötesinde devam eden operasyonlardaki son durum değerlendirilmesi de bekleniyor.


Toplantıda 1 Ekim itibarıyla başlayacak yeni yasama yılına dair hazırlıkların da görüşüleceği öngörülüyor.


TBMM'nin gündemine getirilecek düzenlemeler de ele alınacak. Bu çerçevede, Siber Güvenlik Başkanlığının kurulması ile yeni ve sivil anayasa çalışmaları da değerlendirilecek.




Ekonomik hedefler gözden geçirilecek



Ekonomi başlığı altında Orta Vadeli Program kapsamındaki hedeflerin gözden geçirilmesi ve enflasyonun tek haneye düşürülmesi için yol haritası üzerinde konuşulacak. Yatırım, istihdam ve fiyat istikrarı konuları da masaya yatırılacak.

 

3 views0 comments

Comments


Copyright©
bottom of page