top of page
Writer's pictureEmin Varol

İYİ Partili Dr. Turhan Çömez, AK Parti’yi kızdırdı.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Başbakanlık yıllarında Özel Kalem Müdürlüğünü yapan Dr. Turhan Çömez, uzun süre Londra’da kaldıktan sonra Türkiye’ye döndü.


14 Mayıs 2023 seçimlerinde İyi Parti’den İstanbul Milletvekili seçilen Çömez, Meclis kürsüsünden yaptığı konuşmada AK Partilileri kızdırdı.


Şahsı adına söz alan Çömez, milyonlarca mültecinin akın-akın Türkiye’ye geldiğini, Geri Kabul Anlaşması ile Türkiye’nin “AB’nin güvenliğini sağlayan bir açık hava kampına döndüğünü” söyledi.


Tam sayının bilinemediğini ancak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın verdiği resmî rakamlardan, Suriyeli mülteci sayısının 10 milyonun üzerinde olduğunu tahmin ettiklerini söyledi.



“AK Parti’nin aymazlığı.”



Afganlı mültecilerin, kafileler hâlinde Türkiye’ye gelmesinden sonra Türkiye'de metamfetamin kullanımının patladığına dikkati çeken Çömez, şöyle devam etti:


“Metamfetamin ülkemizde ne yazık ki çok kullanılan bir uyuşturucu. Afganlı aileler evlerinde oluşturdukları atölyelerde uyuşturucu imal ediyorlar.


Ne yazık ki AKP iktidarının akıl almaz aymazlığı nedeniyle Türkiye'nin doğu ve güney sınırı yol geçen hanına dönmüş ve ülkemiz milyonlarca mülteci tarafından işgal edilmiştir.


Korkarım tıkır tıkır işlemekte olan Büyük Orta Doğu Projesi’nin faturası önümüzdeki yıllarda çok ağır olacak.


Şimdilerde Sayın Erdoğan’dan dış politikada yaptığı o keskin U dönüşlerinden bir tane daha bekliyoruz. “Terör devleti” dediği İsrail’le nasıl barıştığını biliyoruz. Batı Şeria ve Gazze bombalanıyor, bebekler dahil çok sayıda Filistinli hayatını kaybetti ama Sayın Erdoğan’dan “terör devleti İsrail” lafını duymadık.


Kaşıkçı cinayetinin ardından ‘Enayi değiliz, hesap soracağız’ dedikten sonra cinayet dosyasını Suudi Prensine nasıl teslim ettiğini ve onunla nasıl kucaklaştığını da biliyoruz.


‘15 Temmuz darbesinin arkasında Birleşik Arap Emirlikleri var.’ dedikten sonra bu ülkeyle nasıl dost olunduğunu da biliyoruz. Önümüzdeki hafta Sayın Erdoğan bu dostluğu pekiştirmek ve biraz da petrodolar bulabilmek için bu ülkeye gidecek.


Rabia işaretleri ve ‘darbeci Sisi’ söylemleriyle geçen on yılın ardından Sayın Erdoğan’ın iki eliyle birden Sisi’ye nasıl sarıldığını da gördük. Örnekleri uzatmak mümkün, uzatmayacağım.



AKP kurulurken Amerika'ya yapılan ziyaretler.




İyi Parti İstanbul Milletvekili Çömez’in konuşması, AK Partilileri kızdırdı ve Çömez’e oturdukları yerden laf attılar.


“Eleştirsen ne olacak?” diye laf atan AK Parti Kayseri milletvekili Bayar Özsoy’a “Eleştirsem ne olacağını bilirsiniz” cevabı veren Çömez ile AK Partililer arasında şu diyaloglar yaşandı:

(AK PARTİ sıralarından gürültüler)


MUSTAFA CANBEY (Balıkesir) – Bağırma! Bağırma!


TURHAN ÇÖMEZ (Devamla) - Anlıyorum, bana tahammülünüz yok. (AK PARTİ sıralarından gürültüler)

Bana tahammül edeceksiniz, doğrulara tahammül edeceksiniz, ilkeli siyasete tahammül edeceksiniz Edeceksiniz, edeceksiniz...

(İYİ Parti sıralarından alkışlar, AK PARTİ sıralarından gürültüler)


TURHAN ÇÖMEZ (Balıkesir) - Çok önemli ve tarihî bir anekdot. AKP kurulurken Amerika'ya yapılan ziyaretlerin hepsini biliyorum. Kimlerle ne tür temaslar yapıldığını da biliyorum.


EJDER AÇIKKAPI (Elâzığ) – Hadi be!


REFİK ÖZEN (Bursa) – Açıkla, açıkla!


EJDER AÇIKKAPI (Elâzığ) - Doğru konuşmuyorsun!




Sıra kapaklarına vurdular



TURHAN ÇÖMEZ (Devamla) - O dönemde karanlıklar prensi Richard Perle’le ne pazarlıklar yapıldığını, nelerin karşılığında nerelere gelindiğini gayet iyi biliyorum. Eğer bana inanmıyorsanız Sayın Erdoğan’la görüşün “AKP kurulurken yanındaki herkesi Washington’a bırakıp, ayrıca gidip gizli gizli İsrailli ajanlarla, Richard Perle’le neler görüştün?” diye sorun, bak, size ise neler anlatacak, bakın, neler anlatacak size.


(AK PARTİ sıralarından gürültüler, sıra kapaklarına vurmalar)


Onun için bilmediğiniz konularda iftira atmayın, yalan söylemeyin. Ben size açıkçası… (AK PARTİ sıralarından gürültüler)


MUSTAFA CANBEY (Balıkesir) – Doğruyu söylemiyorsunuz!


TURHAN ÇÖMEZ (Devamla) – Tahammül edin söylediklerime. Tahammül edin söylediklerime. Katlanamıyorsunuz çünkü hiçbirinizin doğruyu ve gerçekleri duymaya cesareti yok. Buna alışmamışsınız, buna tahammül edemiyorsunuz.


SAYIN BAYAR ÖZSOY (Kayseri) – Esas tahammül edemeyen sensin.

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)


TURHAN ÇÖMEZ (Devamla) – …gidip Rusya’nın kapısında saatlerce beklemeyi onurlu bir dış politika olarak değerlendiriyorsunuz. (İYİ Parti sıralarından alkışlar)


EJDER AÇIKKAPI (Elâzığ) – Hadi be sen de!


BAYAR ÖZSOY (Kayseri) – Yazıklar olsun!

Tartışmalar Turhan Çömez konuşmasını tamamlayarak yerine oturduktan sonra da devam edince başkan oturuma ara vermek zorunda kaldı


Emin Varol-ANKARA









64 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Copyright©
bottom of page