top of page
Writer's pictureengin varol

Moskova'da Terör Saldırısı! Ölü ve yaralıların olduğu bildirildi

Updated: Mar 28



Rusya'nın başkenti Moskova’daki bir konser salonuna silahlı kişilerce yapılan saldırıda ölü ve çok sayıda yaralı olduğu bildirildi.

Moskova yakınlarındaki Crocus City Hall müzik kompleksinde, kamuflaj kıyafetleri giymiş beş silahlı adam, otomatik silahlarla konser salonundakilere ateş açtı. Olay yerinden çekilen görüntülerde birçok kişinin öldüğü ve yaralandığı gözükmekte. Kaç kişinin yaralandığı ve silahlı saldırganların kim olduğu henüz net değil, ancak Rus haber ajansları 50 ambulans ekibinin olay yerine gönderildiğini bildirdi.

 

Videolarda konser salonunun çatısının saldırganların kullandıkları patlayıcılar nedeniyle alevler içerisinde olduğu gözüküyor.


"Bugün Crocus City alışveriş merkezinde korkunç bir trajedi yaşandı," dedi Moskova Belediye Başkanı Sergei Sobyanin.

 

Sobyanin, olay sırasında yaralananlara gerekli tüm yardımın sağlanacağını söyledi. Rus devlet haber ajansları, polis ve diğer acil servislerin olay yerine geldiğini belirtti. Bazı insanların hala konser salonunun içinde olduğu belirtiliyor.

 



Sosyal medyada paylaşılan doğrulanmamış bir videoda, otomatik silahlı kişilerin, "Crocus City Hall" giriş tabelasının altında sığınan kadınlar da dahil olmak üzere çığlık atan sivillere tekrar tekrar ateş ettikleri görüldü.

Diğer video görüntüleri, salonun dışında kan göletlerinin içinde hareketsiz yatan birçok insanı gösteriyordu.

 

Bu ayın başlarında ABD'nin Rusya'daki büyükelçiliği, Moskova'da yakın zamanda bir saldırı planlandığına dair bir istihbarat üzerine Rusya’da bulunan Amerikalıları uyarmıştı.

3 views0 comments

Comments


Copyright©
bottom of page