Meclis Başkanı Mustafa Şentop, “Soğan’mı, Togg’mu?” tartışmasında “Togg” dedi.
Meclis Başkanı için alınan yerli ve milli makam otomobiline kırmızı renkli 0001 plaka takıldı. Meclis Başkanı için alınan elektrikli yerli otomobilimiz Togg, bir süredir TBMM şeref kapısı önünde sergileniyor.
Meclis’in aşçıları dâhil, “milli gururumuzu” görmeyenler, başkanın yeni aracının yanına “uzay gemisi” görmüş gibi yaklaşarak merakla inceliyor. Önce, araca el değmeden etrafında bir tur atıyorlar. Sonra hafifçe eğilerek, camdan Togg’un içini inceliyorlar.
Togg’la tur attık.
Erdoğan 3. kez cumhurbaşkanı adayı olmasına rağmen, partisinde 3 dönem milletvekilliği yapanları tasfiye etti. Şentop da onlardan biriydi. TBMM Başkanı olarak düzenlediği, son basın toplantısıyla siyasete veda etti.
Mustafa Şentop, 4 yıllık başkanlık döneminden, 14 Mayıs itibariyle ayrılacak. Ayrılmadan önce 27. dönem yasama çalışmalarıyla ilgili gazetecilere bilgi verdi.
Ardından, Şeref Kapısı önünde sergilenen kırmızı plakalı Togg’un direksiyonuna geçerek, ben dâhil bazı gazetecileri Meclis içinde gezdirdi.
Direksiyona geçen Şentop’un yanındaki koltuğa oturdum. Bir süre Togg’u inceledim. Meclis Başkanı, şeref kapısı önünden hareket edince Togg’un özelliklerini anlatmaya başladı.
TOGG’u ilk olarak seçim bölgesinde test etmiş. Tekirdağ’da pili bitince, diğer elektrikli araçlar için kullanılan şarj istasyonunda doldurmuşlar. Togg, diğer araçlar için kurulan ortak şarj cihazları ile de dolduruluyormuş.
Üsküp’te Üniversitesi var mı?
Benim aklım gazetecilikteydi.
Sosyal medyada, Makedonya’nın Başkenti Üsküp’te, Mustafa Şentop’un bir üniversitesi olduğu iddia edilmişti. Bu üniversitenin, “onursal başkanlığını” Mustafa Şentop’un yapıyordu. “Okula gitmeden Hukuk fakültesinden mezun olan öğrencilerin, Türkiye’de Adalet Bakanlığı’na yerleştirildiği” de iddialardan biriydi.
Prof.Dr Mustafa Şentop’un üniversite öğretim üyeliğine döneceğini biliyordum. Üsküp’teki üniversiteye mi gidecekti?
Togg, meclis bahçesinde ilerlerken, Şentop’a, “ hangi üniversiteye gidecek siniz?” diye sordum. “Henüz belli değil” diye cevap verdi. Seçimlerden sonra karar vereceğini de ekledi.
Ben Üsküplüyüm, üniversitem olmasını isterdim.
Sözü Üsküp’teki üniversiteye getirdim.
-Sosyal medyada, Makedonya’da bir üniversiteniz olduğu iddia ediliyor.
ŞENTOP: Bir üniversitem olsun isterdim.
-Üniversitenin sitesinde sizin için “onursal başkan” yazıyor.
ŞENTOP: Meclis Başkanı olmamız hasebiyle “onursal başkan” yazıyordur. Meclis Başkanı olduğum için birçok dernek de “onursal başkan” diye yazmış. Birçoğundan haberim bile yok. Makedonya’daki üniversite, ben siyasete girmeden çok önce kurulmuş bir üniversitedir.
Bir vakıf tarafından idare ediliyor. Üsküp vakfı tarafından kurulmuş bir üniversite. O üniversite, Türkiye’de yaşayan herkesin önemseyeceği ortak bir üniversitedir. Çok kıymetli cumhurbaşkanı, başbakan ve bakanların Makedonya’ya gelip, programlarına katıldığı bir üniversitedir. Ben, köken olarak Makedonyalıyım. Benim dedelerim yüzyıl kadar önce, oradan gelmişler. Orada yaşayan soydaşlarımıza destek olacak, Türkiye’nin itibarlı bir kurumu olması her zaman önemli.”
Togg’la meclis turumuz biterken Başkan Şentop, Üniversitenin Türkiye ile denkliği konusunda sorunlar olduğunu anlatıyordu.
Şeref kapısı önünde araçtan inerken meclis başkanına, bundan sonraki yaşamında başarılar diledim. Parlamento’da bir başkana daha veda ederken, yenisini beklemeye başladık.
Yaşam böyle bir şey…
Kommentare