top of page
Writer's pictureEmin Varol

Ümit Özdağ Suriye'ye gidiyor.



Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ, Şam ziyareti ile ilgili olarak CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na da bilgi verdi.


“Türkiye Göçmenistan Olmayacak” sloganıyla siyaset yapan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Suriye’nin Başkenti Şam’a gidiyor.


Aralarında eski Dışişleri Bakanı Şükrü Sina Gürel’inde bulunduğu 4 kişilik Zafer Partisi heyeti, Temmuz ayının 2. yarısında Suriye’de olacak. Özdağ ve arkadaşları, Şam’ın dışında Lazkiye şehrine de giderek incelemelerde bulunacak.


Bu arada birkaç gün önce CHP Genel Merkezi’ni ziyaret ederek Kemal Kılıçdaroğlu ile “sürpriz” bir görüşme yapan Özdağ, Şam ziyareti konusunda Kılıçdaroğlu’na bilgi verdi.


Esad’la görüşecek


Şam ziyareti için “İlginç bir gezi olacak” diyen Ümit Özdağ Başkanlığı’ndaki Zafer Partisi heyetinin Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad tarafından da kabul edilmeleri bekleniyor.

Heyet üyelerinin pasaport numaraları Suriye’nin Ankara Büyükelçiliği ile Suriye Dışişleri Bakanlığı’na bildirildi. Bu arada Şam ziyareti ile ilgili olarak, Türk Dışişleri Bakanlığı da bilgilendirildi.


Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ, Şam ziyareti ile ilgili olarak “gerekenler yapıldı” diyerek, Şam’da Suriye halkını yerinde göreceklerini belirtti.


Özdağ ayrıca Suriye’de hayatın doğal akışına dönüştüğünü görecek ve bunu sosyal medya hesapları üzerinden Türk Kamuoyu ile de paylaşacaklarını vurguladı.


Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ve terör örgütü PKK’nın, sığınmacı konusunu “ticaret” haline getirdiğini de belirterek, “savaş artık bitti, insanlar ülkelerine dönebilirler” diye konuştu.


Özdağ ve arkadaşlarının Şam ziyaretini duyan Suriyeli sığınmacılar, Özdağ’ın kişisel Twitter hesabına saldırı başlattı.


Zafer Partisi’nde bir heyet geçtiğimiz yıl, Türk Dışişleri Bakanlığı’nı ziyaret ederek Suriye Genel Müdürlüğü’nü, Şam ile başlatılacak görüşmelere ilişkin bilgilendirmişti.


11 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Copyright©
bottom of page